Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ احمد مسجدجامعی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران در یادداشتی با عنوان «ای نام تو بهترین سرآغاز» در روزنامه اعتماد ۱۸ آذرماه نوشت: 

در خبرها آمده که سفارت جمهوری آذربایجان به برخی نام‌های ایرانی شهرهای قفقاز بر خیابان‌های تهران اعتراض کرده و از مقامات شورای شهر پایتخت خواسته که این نام‌ها تغییر کند، در خبر نیامده که آن سفارت دقیقا به چه نام‌هایی اعتراض داشته است اما نمی‌دانم چرا اساسا این خواسته باید جدی تلقی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مگر سفارت فرانسه درباره نامگذاری خیابان نوفل‌لوشاتو یا خیابان پاستور اعتراض کرده و می‌کنند؟ یا سفارت بریتانیا درباره نامگذاری‌ خیابان بابی‌ساندز خرده گرفت؟ این روال ملت‌های‌ مترقی نیست که دولت‌ها به اسامی خیابان‌ها در کشوری دیگر عکس‌العمل نشان دهند.

با اینکه نظامی ‌گنجوی شاعر بزرگ و یکی از پایه‌های اصلی زبان و ادب فارسی شمرده می‌شود، هیچ‌گاه ایرانیان نه‌تنها از نام خیابان و دانشگاه و مکان‌های دیگر و برگزاری بزرگداشت‌ها برای وی توسط جمهوری آذربایجان آزرده خاطر نشدند، بلکه خوشحال هم هستند.

بزرگداشت این شاعر در گروی درک تفکر انسانی و خواندن خمسه اوست که مبنای آثار هنری تفصیلی فراوانی نیز در طول تاریخ شده و کاش آنها در کنار افتخار به نظامی گنجوی ترتیبی می‌دادند تا مردم بیشتر و بهتر بتوانند همانند هموطنان آذربایجانی ما خمسه نظامی را به زبان شاعر بخوانند.

ای نام تو بهترین سرآغاز-  بی‌نام تو نامه کی‌کنم باز

حال که بحث نام پیش آمد، آشنایان تاریخ کم و بیش می‌دانند جایی که اکنون نام جمهوری آذربایجان دارد زمانی نه چندان دور به اسامی دیگر شناخته می‌شد و به هر حال هیچ مأخذ معتبری در طول تاریخ بر آن سوی ارس نام آذربایجان اطلاق نکرده حتی در دو قرارداد ننگین گلستان و ترکمنچای که مطابق آن همین سرزمین از ایران جدا شد به آن منطقه با نام آذربایجان اشاره نشده است.

اگر باب این مباحث باز شود، نخست مقامات آن جمهوری باید درباره سابقه این نام توضیح دهند.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا احمد مسجدجامعی جمهوری آذربایجان افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا جمهوری آذربایجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۴۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آموزشی شعر رضوی در ارومیه برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،علیرضا نوروزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بیان کرد: این کارگاه با حضور سعید سلیمان‌پور دبیر علمی جشنواره، در حوزه هنری استان اجرا می‌شود.
وی افزود: همچنین امروز دو کارگاه آموزشی دیگر در شهرستان‌های نقده و میاندوآب با حضور دبیر علمی جشنواره و شاعران و علاقمندان در حال برگزاری است.
نوروزی با بیان اینکه ۵۳۶ اثر از داخل و خارج کشور به هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری ارسال شده، گفت: از این تعداد ۴۱۶ مورد از داخل و ۱۲۰ اثر از خارج کشور است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی ادامه داد: آثار خارجی از کشور‌های ترکیه، آلمان، آذربایجان، عراق، هلند، روسیه، ترکمنستان، گرجستان و عراق از ۶۰ نفر که از این تعداد ۵۰ نفر مرد و ۱۰ نفر زن به دبیرخانه هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری ارسال شده است.
نوروزی افزود: همچنین ۴۱۶ اثر نیز از ۲۱۰ نفر که از این تعداد ۵۸ نفر زن و ۱۵۲ نفر مرد بوده که از استان‌های آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی، قم، مشهد، زنجان، تهران، اردبیل، همدان، کرمانشاه، قزوین، سمنان، البرز، خراسان جنوبی، مازندران و گیلان به دبیرخانه رسیده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان‌غربی ادامه داد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر خوانی در شهرستان‌های سلماس، چایپاره، نقده، خوی و میاندوآب و برگزاری محافل شعر در آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، تهران، قزوین و کشور ترکیه تا آخر خردادماه ۱۴۰۳ و برگزاری مراسم شعرخوانی در کشور عراق در اربعین حسینی از جمله برنامه‌های جنبی این جشنواره خواهد بود.
براساس این گزارش؛ مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری ۲۶ اردیبهشت ماه سال‌جاری در شهرستان سلماس برگزار خواهد شد.
هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری از سری برنامه‌های جشنواره بین المللی امام رضا (ع) به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان «گروه قرآن و عترت»، بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع)، فرمانداری شهرستان سلماس، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان و سایر ادارات این شهرستان برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • تسلیت امیرعبداللهیان به همتای مجارستانی خود
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را افتتاح کرد
  • تاکید وزیر ارشاد بر حفظ و توسعه تماشاخانه سنگلج
  • به دنبال توسعه تماشاخانه سنگلج هستیم/ تهاتر با شهرداری
  • عکس/ عیادت وزیر ارشاد از رضا رویگری
  • تازه ترین کتاب اسماعیل امینی درباره مردم کوچه و بازار است
  • کنایه تند روزنامه جمهوری اسلامی به مهدی نصیری
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مهدی نصیری: برای نشان دادن بغض خود از مسئولان کشور، به تعفن شاهنشاهی پناه آورده
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی در ارومیه برگزار می‌شود
  • استقبال تهران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه